måndag 30 september 2013

Kycklingenchiladas med salsa

Go´kväll på er! Här kommer ett (ovanligt) sent inlägg innan det är dags att säga god natt... Det är ju trots allt jobbardag i morgon även jag har sovmorgon, börjar ju inte förrän 15.30! Tänkte däremot passa på att fara till gymmet redan på morgonen. 

Men nu till lite mattips: Det var egentligen inte så länge sedan jag tipsade er om kycklingenchiladas men här kommer ännu en variant som också är riktigt god och lättlagad!


Kycklingenchiladas  4 port

4 kycklingfiléer
salt, peppar, chilikrydda
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 burk tropisk salsa
2 msk creme fraiche
8 medelstora tortilliabröd
riven ost

Skär kycklingen i små bitar, hacka löken och paprikan. Stek det i omgångar i smör med kryddor tills kycklingen är genomstekt. Häll på salsan. Låt det koka ihop lite och gärna svalna en aning. Rör ner creme fraiche och fördela blandningen på bröden. Rulla ihop och lägg rullarna i en smord form. Strö över riven och och gratinera i 200 grader tills osten smält och fått lite färg, men passa noga så inte bröden bränns i kanterna. Servera med sallad och en kall vitlökssås (creme fraiche, vitlök, salt, peppar, torkad persilja, några droppar citron) och gärna några tortilliachips!

6 kommentarer:

  1. Hela familjen tyckte detta var jättegott / Ulle

    SvaraRadera
  2. Jätte gott! Ska göra det igen på söndag då min son fyller 21 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul att höra! Du får hälsa och gratta födelsedagsbarnet och hoppas han blir nöjd! :)

      Radera
  3. Låter smaskigt o enkelt, ska testas! Men jag tror du glömde bort paprikan....? ;) Bryner den lite med kyckling/lök innan jag slår på salsan. Tack för inspiration :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du var mer uppmärksam än jag, men nu är det fixat. Hoppas att du gillade det och du har hunnit testa det ännu :)

      Radera