onsdag 7 december 2011

Makaronpudding

En riktigt klassisk makaronpudding är riktigt gott! En god variant av pastagratäng som man kanske lätt glömmer bort. En lämplig vardagsrätt som är enkel att tillaga och passar dessutom perfekt att ha i matlådan dagen efter. Husmanskost när den är som bäst helt enkelt. Servera gärna med rivna morötter och ketchup eller lingonsylt. 

 Makaronpudding  4-6 port
5 dl makaroner
300 g falukorv eller annan
200 g rökt skinka på bit
1 gul lök
svartpeppar
4 ägg
6 dl mjölk
en gnutta salt
riven ost

Koka makaronerna men lår de ha lite motstånd kvar. Skär korv och skinka i mindre bitar. Hacka löken. Stek korv, skinka och lök och krydda med svartpeppar. Blanda ihop makaronerna och det stekta. Häll över i en ugnsform. Vispa lätt ihop ägg och mjölk. Tillsätt en gnutta salt. Häll blandningen över i formen och strö på riven ost. Gratinera i 200 grader i ca 20 min. Känn med en gaffel att äggstanningen stannat, men den får gärna vara lite krämig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar