söndag 11 december 2011

Enkel kycklinggratäng

Gjorde tidigare i veckan en enkel men mycket god kycklinggratäng. Jag gjorde den på mellangrädde, men man kan ju självklart göra på vispgrädde också. 
 Kycklinggratäng  4 port

1 grillad kyckling
1 stor röd paprika
 2½ dl mellangrädde
1 riven el pressad vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad persilja
1 dl mango chutney

Rensa kycklingen från skinn och ben och skär köttet i mindre bitar. Skär paprikan i små bitar och blanda kyckling och paprika i en smord ugnsform. Vispa grädden fluffig och rör ner resten av ingredienserna. 
 Bre ut grädden i formen och gratinera i 225 grader i ca 20 min så att ytan får fin färg.
 Servera med ris och sallad. 
Gratängen blir jättegod och absolut inte torr, fast det nästan såg ut så på bilden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar