måndag 5 december 2011

Nyttig limpa

Bakade för ett tag sen en superenkel limpa som också innehåller en massa nyttigheter. Det är en variant av fillimpa...det finns ju typ hundratals varianter av sådan limpa. Men det är ju perfekt att göra när man vill ha gott nybakat bröd snabbt. Receptet gjorde jag utifrån vad jag hade hemma.
 Snabb hälsolimpa  1 st

2 dl havregryn
5 dl fullkornsvetemjöl special
1½ dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
½ dl hackad sötmandel el nötter
1 dl hela linfrön
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
3 rejäla msk honung
5 dl filmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ihop filmjölk och honung och häll det över de torra. Blanda ihop allt till en tjock smet. Fördela smeten i en bakpappersklädd avlång form. Strö över lite havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme. 

Täck ev över limpan om den får för mycket färg. Lyft upp limpan ur formen och låt den kallna under bakduk. 
Allra godast nygräddad med smör och ost på men håller sig saftig och god flera dagar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar