onsdag 14 december 2011

Mjuk saffranskaka

Till personalmötet igår hade jag bakat denna goda saffranssockerkaka. Receptet kommer från Leilas bok "a piece of cake". Om ni inte redan har den boken tycker jag absolut att ni ska passa på att önska er den av tomten i år. En otroligt fin bok en massa bra, enkla och supergoda recept. I love it!!!
 Saffranssockerkaka

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 brev saffran
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran och mjölk.Rör sedan ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt rom. Grädda kakan i en smord form som "bröats" med kokos. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 min. Känn med sticka när den är klar. Kakan ska inte vara kladdig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar