måndag 12 december 2011

Tigerkaka med saffran och russin

En lite juligare variant av tigerkaka får man om man blandar ner saffran och russin i degen. Riktigt gott blir det dessutom!
 Tigerkaka med saffran och russin

125 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2½ dl gräddfil
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ dl russin
1 msk kakao
1 pkt saffran + 1 msk kokande vatten

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjöl med bakpulver, bikarbonat och russin. Vänd ner det i smeten. Dela upp smeten i 2 bunkar. Blanda ner kakao i den ena. Stöt saffran och rör ut det i 1 msk kokande vatten och rör sedan ner det i den andra bunken. Varva de båda smetarna i en smord, bröad avlång kakform. Dra lite försiktigt med en gaffel genom smeten så de blandas lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Känn med sticka när kakan är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar