tisdag 7 februari 2012

God fiskgratäng!

Gårdagens middag blev denna goda fiskgratäng. Den är dessutom väldigt lättlagad. Så testa detta nästa gång ni ska laga fisk :)

 God fiskgratäng  3-4 port

4 portionsbitar torsk eller 1 torskblock
fryst tinad spenat ca 2 dl
salt
1 burk creme fraiche 2 dl (lätt går bra)
½ tub mjukost med soltorkad tomat och fetaost
dill
2 tomater

Krama ur vätskan från spenaten och lägg den i en smord ugnsform. Skär gärna fisken i mindre bitar (blir bättre än att ha stora bitar som jag hade). Lägg fisken ovanpå spenaten. Täck formen med ugnsfolie och ställ in i 225 grader varm ugn. Låt det stå ca 15 min eller tills fisken i princip är genomkokt. Blanda ihop creme fraiche och mjukosten. Tillsätt ca 2-3 msk dill. Skiva tomaterna. Ta ut formen och ta bort folien. OBS! Låt all vätska som bildats i formen vara kvar. Salta fisken och lägg på tomat. Häll över såsen och ställ in in i ugnen i ca 10 min eller tills allt är genomvarmt. Såsen blir bäst om den får blandas så mycket som möjligt med skyn i formen. Rekommenderar därför att man skär fisken i mindre bitar eller tärningar.
Servera med kokt potatis och grönsaker.

4 kommentarer:

  1. Googlade på "fiskgratäng torsk" och hamnade här och provade att göra denna idag. Måste säga att den var mycket god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du både hittade hit och gillade gratängen. "Orginalet" på denna gratäng görs med räkost och utan spenat, men jag har gjort om den till den här istället och tycker det blir mycket godare. =)

      Radera
  2. jag googlade på fisk o hittade hit,för måste hitta nya varianter på mat till mina förskolebarn,och denna rätt tror jag dom skulle gilla..så testar på Onsdag;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då hoppas jag verkligen att det går hem hos barnen! Den brukar i alla fall uppskattas av de allra flesta, stora som små! Lycka till:-)

      Radera