måndag 9 juli 2012

Spännande marinad till fläskkött

I går grillade vi en fläskytterfilé som marinerats i en god marinad. Receptet hittade jag på bloggen "Två små kök" och tyckte det lät riktigt gott och spännande. Köttet fick ligga i marinaden i ett dygn och det blev otroligt gott och saftigt kött. Nästa gång ska jag dock krydda på det lite extra annars blev det jättebra! Vill ni kika in på originalet klickar ni bara HÄR.


Marinad till fläskkött  ca 3 dl

1 burk persikohalvor ca 240 g
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 tsk worcestershiresås
skal+saft av 1 citron
2 msk soja
½ tsk svartpeppar

Lägg persikohalvorna+spadet i en mixer. Pressa ner vitlöken. Tvätta citronen noga i varmt vatten, finriv skalet och pressa saften ner i mixern. Tillsätt resten och mixa allt slätt. Öka ev på kryddningen.Lägg köttet i en påse och häll på marinad. Till en fläskytterfilé använde jag lite drygt 1 dl. Knyt åt påsen och låt köttet marinera helst 1 dygn eller minst några timmar. Marinaden som blir kvar sparas i kylen i en tät burk eller flaska. Håller ca 1 vecka, men annars tror jag det går bra att frysa in också. Ta upp köttet ur marinade och torka av det lätt, salta köttet och lägg på grillen. Grilla tills köttet fått fin färg runt om och flytta det sen på sidan och grilla färdigt under lock med indirekt värme (endast kol i halva grillen och ingen kol under köttet) tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Låt det sedan vila i folie i ca 5 min innan det skivas upp.
Igår serverades köttet tillsammans med en krämig potatisgratäng (recept), god sallad med mycket vattenmelon och fetaost och den goda djävulssåsen (recept). 



1 kommentar:

  1. Det låter som en spännande marinad, och fläskytterfilé som är så gott!

    SvaraRadera