onsdag 1 januari 2014

Krämig pastagratäng med fläskfilé

Hej och Gott Nytt År!!! Hoppas ni hade en fin kväll igår och ett gott slut på 2013. Vi får väl hoppas att 2014 blir ett minst lika gott år! Eftersom jag fortfarande är sjuk så spenderades kvällen hemma i soffan framför tv:n.....men ganska mysigt ändå med plankstek, ostbricka och lite annat smått och gott. Här inleder vi det nya året ungefär likadant, lite filmmys och pizza till middag.

Idag tänkte jag också tipsa om en god pastagratäng som jag hittade hos Erika på Smaskelismaskens. Men jag gjorde en lite egen variant, riktigt gott var det i alla fall. Här är min version:

Krämig pastagratäng med fläskfilé  4-5 port

250 g pasta (jag tog snäckor)
1 fläskfilé ca 500 g
grillkrydda
½ purjolök
1 röd paprika
1 burk hela champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
ca 2 dl riven ost

Koka pastan al´dente. Putsa och skiva fläskfilén ganska tunt. Krydda med grillkrydda och stek. Ta upp köttet och stek hackad purjo och tärnad paprika lite lätt. Tillsätt champinjoner, riven vitlök, creme fraiche, grädde och kalvfond. Låt det koka upp och smaka av med sambal, salt och peppar. Lägg tillbaka köttet och blanda sedan med pastan och häll allt i ugnsform och strö över ost. Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Servera med sallad.




2 kommentarer: