torsdag 30 januari 2014

Lax i krämig hummersås

Receptet på denna rätt finns egentligen redan på bloggen. Ni hittar det HÄR. Men detta är viktväktaranpassat och liiite annars, men precis lika gott! Vi serverade med pressad potatis och "bellaverde" som är en ganska ny grönsak typ en korsning mellan sparris och broccoli. Riktigt god, mycket sötare än vanlig broccoli tycker jag. Jag lät den koka upp i lättsaltat vatten och koka ca 1-2 min innan jag hällde av vattnet för att den inte skulle bli för mjuk. Rekommenderas om ni inte testat. Tyvärr är den ganska dyr, men spana efter den för den kan vara på kampanjpris då och då.


Lax i krämig hummersås  4 port

500 g laxfilé
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 dl lättmjölk
2½ dl matlagningsgrädde (max 7%)
2 tsk fransk senap
dill
3 msk röd stenbitsrom
lite cayennepeppar

Skär laxen i kuber. Blanda ihop vatten, mjölk, fond, grädde och senap i en traktörpanna eller liknande med lock och låt det koka upp och koka ihop lite. Lägg ner laxen och sjud under lock några minuter tills laxen är genomkokt. Rör ner dill och rom och smaka av med en gnutta cayenne. Servera med pressad potatis och grönsaker.


Källa: Viktväktarna 6 points/portion. + 2 för potatis


2 kommentarer: