tisdag 18 december 2012

Fläskfilégryta med kantareller

Äntligen har jag landat i soffan efter en ganska hektisk dag med bland annat julhandling på Ica Maxi och julpyssel hemma....

Tänkte tipsa er om en icke julig rätt, men mycket gott ändå! Denna fläskfilégryta svängde jag ihop i söndag av lite av varje som fanns hemma. Klyftpotatis var riktigt gott till men annars funkar nog pressad potatis, ris eller pasta också.

Fläskfilégryta med kantareller  4 port

1 fläskfilé ca 500 g
salt
svartpeppar
chiliexplosion-krydda
1 gul lök
1 röd paprika
ca 300 g färska/frysta gula kantareller
½ ask cantadou vitlök-örter
2 msk kalvfond
3-4 dl matlagningsgrädde
färsk timjan

Putsa fläskfilén, skär i skivor och platta till med handen. Stek de i smör tillsammans med kryddorna och lägg sedan över de i en gryta. Hacka lök och skär paprika i mindre bitar och grovhacka svampen. Stek allt i smör en liten stund och flytta sedan över i grytan. Tillsätt cantadou, fond, grädde och timjan (ej stjälkarna). Låt allt puttra ihop en stund, smaka av om det behövs mer kryddor och servera.


2 kommentarer:

  1. Vilken festlig rätt!!! Kantareller är så gott och speciellt i såna grytor!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fyndade massa kantareller på marknaden på skyltsöndagen så frysen är full nu vilket är superhärligt och lyxigt!

      Grytan blev riktigt god även om det bara var ett ihopkok på sånt jag hade hemma:)

      Radera