torsdag 16 januari 2014

Kolapäron

Hej, hej! Skiner solen på er också idag? Vilket underbart vinterväder det är nu, typ -15 grader, sol och gnistrande snö! Längtar ut på en skön promenad men först måste jag städa färdigt det som jag dragit igång sen i morse...Tänkte iallafall bara snabbt kika in här och tipsa er om en supersmarrig efterrätt. Nämligen dessa kolpäron som jag hittade på Matplatsen. Är ni ute efter något sött och gott efter maten måste ni bara testa det här!


Kolapäron  4 port

4 fasta päron 
2 msk smör
1 dl strösocker
½ vaniljstång
1 dl vispgrädde

Skala päronen och klyfta dom gärna med en äppelkyftare så får man jämna och fina klyftor och sen går det superlätt och smidigt. Smält smör i en stekpanna med lock och lägg ner klyftorna. strö på socker och dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Lägg även ner stången och låt det hela puttra under lock i ca 5-25 min beroende på hur hårda päronen är. Dom ska bli mjuka. Häll sedan på grädden och låt det koka ihop utan lock i ca 5-10 min. Servera dom varma med vaniljglass till.

2 kommentarer:

  1. Hej Therese, trevlig blogg du har!
    De här kola päronen ser och låter riktigt smaskiga och ett recept i ett tidigare inlägg på gubbröra föll mig helt in i smaken :)

    Hälsningar
    Birgitta-Min Lilla Kokvrå

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Birgitta! Så roligt att du gillar min blogg och hittar recept som faller dig i smaken.
      Kram:)

      Radera