torsdag 10 maj 2012

Daimrutor

Idag har det regnat och varit grått och trist väder, eller perfekt bakarväder som man också kan se som! Men nu skiner faktiskt solen så här kommer receptet på supersmarriga daimkakor i långpanna som jag bakade tidigare idag, för sen ska ut på en liten prommis i aftonsolen :)

Daimrutor i långpannan

Kakan:
5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl ljummet vatten
7½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver

Glasyr:
250 g smör
4 dl socker
3 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Ovanpå:
3 dubbeldaim 

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan vatten och mjölet blandat med bakpulver växelvis. Rör till en slät smet. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda strax under mitten i 175 grader i 25-30 min. Nagga därefter kakan ganska mycket och låt den svalna.

Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull och låt det sjuda under omrörning tills den börjar tjockna lite. Häll den över kakan och tryck gärna lite lätt med en slickepott så glasyren går in lite i kakan. Strö över hackad daim och låt kakan svalna helt. Skär i bitar, så stora som man önskar. Kakorna går jättebra att frysa. 
   

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet ! -Så himla goda dom blev :)
    Jag kommer definitivt baka dom fler gånger !
    Hälsningar Anneli

    SvaraRadera