lördag 5 maj 2012

Fyllda kycklingrullader i sås

Lördag idag och ute snöar det för fullt och termometern visar endast + 1,3 grader. Blir absolut en innedag! Tänkte visa vad vi åt till middag igår. Jag hade köpt färsk tunnskivad kycklingfilé som fick bli små rullader. Väldigt praktiskt där varje filè är delad i 4 tunnare skivor. Men annars kan man ju ta vanlig kycklingfilé och dela själv. Vispade sen ihop lite sås som de fick småputtra i och serverade det med extra bred färsk pasta. Rulladerna blev ganska små så räkna ca 3 st/pers. Supersmarrigt blev det i alla fall :)
 Fyllda kycklingrullader i sås  ca 5 port

1 pkt färska tunnskivade kycklingfilèer (4 filèer)
salt,peppar
7-8 stora skivor parmaskinka
dijonsenap
västerbottensost  

Sås:
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
4 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
soja
(dijonsenap)
färsk bladpersilja

Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda. Salta och peppra lätt. Bre på lite dijonsenap och lägg på ½ skiva skinka och 1 skiva ost. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Stek de tills de fått fin färg runt om. Det är ingen fara om de inte blir genomstekta. Ta upp och lägg de åt sidan. Häll ner vatten i pannan och vispa runt. Tillsätt fond, grädde och vin. Låt det koka upp och droppa sedan i lite soja och smaka ev av med en gnutta senap. Lägg ner rulladerna och låt de puttra ihop med såsen i ca 10 min. Kolla bara så att de är genomklara innan servering.
  Klipp över en massa färsk bladpersilja innan servering.
Servera med färsk pasta, sallad och gärna lite extra riven västerbottensost över. Mmmmm sååå gott!!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar