måndag 28 maj 2012

Hallonsaft

Igår firade vi mamma på morsdag. Underbart sommarväder var det dagen till ära. Mamma hjälpte mig att plantera lite kryddväxter, så frön och göra fint ute ♥ Hoppas nu bara värme och sol håller i sig så att det tar fart och börjar gro. Till middag grillade vi hel fläskfilé och åt tillsammans med massa goda tillbehör och sen fikade vi jättegod jordgubbstårta som mamma gjort.

Jag bjöd på nygjord hallonsaft efter recept från Jenny som har den fina bloggen Cookies n dreams . Hon har ett samarbete med Arla och testar massa goa sommarrecept, bl.a denna saft som blev fantastisk god! Smakar verkligen hallon och sommar och så otroligt enkel att göra. Så alla ni som inte tror att ni kan göra saft - testa det här receptet för enklare blir det inte!
Rårörd hallonsaft  ca 1 liter (koncentrerad)

1 kg hallon (frysta tinade går bra)
500 g strösocker ( ca 6 dl)
2 tsk citronsyra

Mosa hallonen och blanda ihop med socker och citronsyra i en stor bunke. Täck över och ställ bunken i kylen. Låt den stå i 1 dygn. Rör om nån gång då och då under tiden. Sila därefter saften genom en finmaskig sil. Använd en sked för att trycka ut all saft. Häll upp saften i en flaska och blanda den sen som vanlig saft. Bärmoset som blir över kan sen användas som en sylt i t.ex morgonfilet.

1 kommentar: