måndag 13 augusti 2012

Färsbiff-fyllda pitabröd

Tzatzikin som jag la ut häromdagen var faktiskt ett tillbehör till denna goda rätt. En enkel och snabblagad maträtt!

Färsbiff-fyllda pitabröd  4 port

500 g köttfärs
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½ dl  passerade tomater
1 ägg
1 tsk sambal oelek
ca ½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
ca 1 tsk torkad oregano

Lägg färsen i en bunke. Finriv lök och vitlök och blanda ner. Tillsätt tomat, ägg och kryddor. Rör ordentligt så allt blanda sig. Forma tunna biffar eller klicka bara ut smet i en stekpanna med hjälp av en sked. Stek på båda sidor i smör tills de fått fin yta. Värm bröden i ugnen och fyll de sedan med sallad, gurka, tomat, lök, biffar och tzatziki.

Recept på tzatziki hittar du HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar