måndag 6 augusti 2012

Kycklinggryta med heta smaker

Denna kycklinggryta gjorde jag för nån dag sedan. Tog helt enkelt lite av det jag hade hemma och resultatet blev en riktigt god gryta med lite het smak. Pasta passade jättebra till, men annars kan man ju ta ris.

Het kycklinggryta  4 port

3 kycklingfiléer
salt, peppar, chiliexplosion
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor röd paprika
1½ msk kycklingfond
½ dl sweet chilisås -lite drygt
1 msk kinesisk soja
2-3 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde

Skär kycklingen i tärningar och stek i smör. Krydda under tiden. Tillsätt hackad gul lök som får fräsa med en stund. Tärna paprika och tillsätt tillsammans med riven/pressad vitlök. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt det puttra ihop lite. Smaka och servera med kokt pasta eller ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar