söndag 4 december 2011

Lakritskola

Ännu mera julgodis....Den här lakritskolan är verkligen supergod! Om man vill lyxa till den lite extra kan man doppa den smält mörk choklad, men jag tycker den är så god som den är så jag virar in den i bakplåtspapper i stället. En sats ger ca 50 st.
 Lakritskola

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppargodisar
2 tsk smör

Blanda allt utom smör i en kastrull, gärna teflonbelagd. Rör runt tills godisarna smält. Låt det sedan koka kraftigt i ca 15 min. Kolla med hjälp av kulprov när kola är klar.Rör ner smör och häll upp smeten i en välojlad form. Ta upp kolan och skär i bitar. Doppa i smält choklad eller vira in i bakplåtspapper.

 
 

2 kommentarer:

  1. tack för receptet! I vanliga fall är det bara jag som gillar lakrits i familjen! Men jag provade att göra det här på Edvins 9-årsdag, Edvin gillade det, lika dant med min man Håkan och mina 2 döttrar! Gjorde även det till Edvins barnkalas, barnen åt som galningar!

    KRAM Bodil

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra att alla uppskattade den! Den är ju verkligen supergod :) Kram!

      Radera