tisdag 24 januari 2012

Fiskfärsbiffar med morötter

Igår gjorde jag fiskfärsbiffar till middag. Det är en god och perfekt vardagsmat och ett annorlunda sätt att variera ett torskblock. Dessutom billigt och lättlagat. Biffarna får både god smak och vacker färg av morötterna. Serveras med potatismos och en kall sås.
 Fiskfärsbiffar  4 port

1 pkt torsk 400g
4 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk torkad persilja
2 finrivna morötter

Kall sås
3 dl gräddfil
salladslök
citronpeppar

Tina fisken och krama ut vatten. Finfördela fisken i en matberedare tillsammans med mjöl, mjölk och kryddor. Tillsätt ägg och kör allt till en smet. Jag tycker det är godare om smeten inte är allt för slät. Det får gärna vara lite bitar av fisken. Blanda sedan ner morötterna och rör om med en slev eller slickepott. Smält smör i en stekpanna och klicka ner färs och stek biffarna gyllene på båda sidorna. Finhacka salladslök och blanda med gräddfil. Smaksätt med citronpeppar. Servera biffarna med potatismos, sås och broccoli eller annan grönsak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar