lördag 28 januari 2012

Kycklinggryta med ananas och ingefära

Har just kommit hem efter en shoppingtur med mamma och Göran till Piteå. Det blev inte allt för mycket handlat, men det var mycket trevligt i alla fall. Åt lunch på restaurangen "Golden Dragon". Jag åt en kina-rätt med kyckling och räkor i stark sås, riktigt gott! De andra åt pizza. Här kommer ett annat tips på en god kycklingrätt. En gryta som är både snabb och enkel att tillaga och lite Asieninspirerad med riktigt god smak av bl.a färsk ingefära.
Kycklinggryta med ananas  4 port

ca 500 g kycklingfilè
salt, paprikapulver
1 röd paprika
1 liten burk med skivad ananas (4 skivor)
2 dl vatten
1 msk japansk soja
2 tsk maizena majsstärkelse
1-2 msk färsk finriven ingefära

Skär kycklingen i bitar eller strimlor och de i smör eller olja. Krydda med salt och paprikapulver. Skär paprika i bitar och tillsätt mot slutet av stekningen. Blanda ihop spadet från ananasburken, vatten och soja med maizena. Rör om noga så maizenan löses upp. Tillsätt det i grytan, koka upp och låt det puttra ihop lite. Riv ingefäran fint och tillsätt mängd efter smak. Skär ananasen i bitar och rör ner. Låt allt bli varmt och servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar