torsdag 5 januari 2012

Veckosallad

Veckosallad brukar vara populärt att göra för många. Dels är det gott, nyttigt och väldigt praktiskt eftersom det räcker till veckans alla måltider. Den här salladen är lite annorlunda än vad de brukar vara och mycket godare. I alla fall enligt mig. Den kallas dessutom för vänskapssallad......Så testa nu vet jag!
 Vänskapssallad

1 kg vitkål
4 morötter
2 paprikor (gärna olika färger)
3 hela saltgurkor

Lag:
1 dl vitvinsvinäger 
1 dl rapsolja
2 msk strösocker
1 tsk salt
4 tsk italiensk salladskrydda

Strimla vitkålen gärna i en matberedare eller med en mandolin. Har man inget av det går det bra med en osthyvel också. Lägg vitkålen i en stooor bunke. Riv morötterna grovt och lägg över i bunken. Strimla paprikorna och hacka gurkorna fint. Blanda ihop allt i bunken. Blanda allt till lagen i en kastrull och värm så att socker och kryddor löser sig. Den behöver inte koka. Häll lagen över salladen, rör om och ställ kallt. Lägg ev över salladen i en finare bunke. Men det är så mycket lättare att röra om och blanda allt när man har en rejäl bunke så inte hälften hamnar utanför. Salladen håller ca en vecka i kylen. Riktigt god till all sorts mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar