lördag 4 augusti 2012

Hemmagjord müsli

Att göra sin egen müsli är riktigt enkelt och blir sååååå mycket godare än den man köper. Sen kan man ju smaksätta den med precis det man vill. Jag valde att ha i torkade blåbär, tranbär, russin och pumpakärnor. Supergott och lika nyttigt blev det! Annan smaksättning som passar är hackade nötter, mandel, torkad frukt som aprikoser, ananas och fikon. 


Hemmagjord müsli

5 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 dl vetekli
1 dl hela linfrön
1 dl lönnsirap
ca 1 dl russin
1 påse pumpakärnor (risenta ca 100g)
1 påse torkade blåbär (ica gott liv)
1 påse torkade tranbär (ica gott liv)

Blanda havregryn, rågflingor, veteli och linfrön i en bunke. Häll över lönnsirap och rör om noga så allt blandas. Häll ut att på en plåt med bakplåtspapper och torka det i ugnen i 150 grader i ca 30-40 min. Rör om nån gång under tiden. Man känner när det börjar bli torrt och då är det klart. Låt det svalna och blanda sedan ner resten. Häll upp müslin i en burk och låt den pryda arbetsbänken i köket och ät tillsammans med fil och gärna lite färsk frukt!

3 kommentarer:

  1. Det där låter som en bra start på dagen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en riktigt bra start på dagen vill jag lova;)

      Radera
  2. Toppenbra med egen müsli =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)

    SvaraRadera