måndag 27 augusti 2012

Marinerade kycklinglår med krämig pasta

Ny vecka nya möjligheter....Hoppas ni alla haft en riktigt härlig helg! Här har det mest stökats på med svarta vinbär. Var till stugan i lördags och plockade in bär där och igår plockade jag in hemma och kokade både saft och sylt. Hela huset doftade svarta vinbär!

Till middag gjorde jag en sååå god kycklingrätt, men när jag skulle fota för att sedan kunna blogga om det var typiskt nog batteriet slut. Så jag får ta och göra ett nytt försök nån annan gång....Tills dess kommer här ett annat smarrigt kycklingrecept!

Marinerade kycklinglår & krämig pasta  ca 3 port

1 påse frysta kycklinglår med ben ca 1 kg

Marinad:
½ dl olja
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk kycklingfond
rivet skal+saft av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili
hackade färska örter efter egen smak tex rosmarin,
 timjan, persilja, oregano
salt, svartpeppar

Krämig pasta:
1 pkt färsk bandpasta
1 burk creme fraiche med soltorkade tomater och fetaost
hackad bladpersilja
salt, peppar

Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Blanda allt till marinaden utom salt och peppar och häll över kycklingen. Vänd rund så marinaden täcker allt och låt det gärna stå en stund. Salta och peppra och tillaga sedan i ugn i 225 grader i ca 30 min med skinnsidan upp. Kolla noga så kycklingen är genomklar innan servering.

Koka pastan enligt anvisningar. Låt vattnet rinna av och rör sedan ner creme fraichen i pastan tillsammans med persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med kycklingen!




2 kommentarer:

  1. Härligt med svarta vinbär! Har du provat att göra en sås med svarta vinbär till kyckling? Riktigt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det gott:) Har inte testat nån sådan sås, måste nog ta och kolla upp det, låter supersmarrigt!!

      Radera