torsdag 3 maj 2012

Pannacottapaj med hallon

Gjorde i söndags en supersmarrig efterrätt som jag verkligen kan rekommendera, nämligen pannacottapaj med hallon. Passar jättebra till sommarens alla fester. I hallontider kan man med fördel servera färska hallon till, men annan tid funkar frysta bra!
 Pannacottapaj ca 8 port

Botten:
12 digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl socker
3 gelantinblad
250 g hallon (tinade)
200 g philadelphiaost

Börja med botten: Mixa kexen till smulor och tillsätt sedan smält smör. Tryck ut det i en pajform med hjälp av en sked. Ställ kallt medan fyllningen görs. Blötlägg gelantinbladen. Värm grädde och socker tills sockret löst sig. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelantinbladen och rör ner de i grädden. Låt blandningen svalna lite. Mixa hallonen till mos. Tillsätt philadelphiaosten och mixa lite till så det blandar sig. Rör sedan ner det i grädden, blanda noga och häll det över kexbotten. Plasta och ställ pajen i kylen för att stelna. Låt den stå i minst 4 timmar så att den hinner stelna ordentligt innan servering. 
Testa gärna denna goda paj och servera gärna lite extra hallon till! Om plasten sjunker ner på fyllningen gör det inget. Låt den bara stelna ordentligt och dra sedan bort plasten. Jämna till ytan med hjälp av baksidan på en sked! Min botten ville däremot nästen inte släppa formen, men jag har gjort pajen förut och då har det gått bara bra.
 

4 kommentarer:

  1. Oj, vad den där färgen lockar! Ser väldigt aptitligt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, väldigt god är den! Lite som en mix mellan pannacotta och cheesecake.

      Radera
  2. Gud va gott det här såg ut, precis som mycket annat på din blogg! Hittade den idag och har redan hittat massor som jag vill prova =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad kul att höra! Pajen ÄR jättegod så den rekommenderar jag verkligen! Du är varmt välkommen hit till min blogg och kommentera gärna när du provat nåt recept :)

      Radera