onsdag 8 augusti 2012

Chokladkakor

Här kommer ett recept på riktigt riktigt smarriga chokladkakor. Även detta recept kommer från Jenny på cookies n dreams. Har ni inte redan besökt hennes fina blogg tycker jag att ni ska ta och göra det. Det finns såååå mycket gott där:)

Chokladkakor  18-22 st

2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
80 g smör
200 g mörk choklad (marabou)
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ krm salt
250 g ljus choklad (marabou)

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret, ta det från plattan och rör ner mörk choklad så den också smälter. Blanda de totta ingredienserna och rör ner de i äggsmeten. Rör ner det smälta och hacka till sist den ljusa chokladen lite grovt och blanda ner. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i ca 7-8 min. Låt de svalna och lägg sedan över i en burk. Kakorna är allra godast nygräddade då de är lite sega i konsistensen och chokladbitarna fortfarande kladdiga....Även jättegoda att servera tillsammans med glass. Om man saknar den nygräddade känslan kan man stoppa de i micron några sekunder, helt galet gott!!!

7 kommentarer:

  1. Du skirver alltid så snälla ord Therese! Gillar verkligen din varma blogg och alla dina goda recept som du delar med dig av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du:)) Och detsamma säger jag bara!

      Radera
  2. Hej
    undrar hur du får dem att bli så tjocka i konsistensen? Mina blir ganska lösa och kakorna blir så tunna

    SvaraRadera
  3. Hej igen
    Jag vill verkligen göra kakaorna precis som dina på bilden men har inte lyckats. Hur gör du egentligen?
    Varför blir mina så tunna medans dina ser ut som kakor brukar se ut? Jag har ju följt ditt recept till punkt och pricka

    Hoppas verkligen att du skriver tillbaka den här gången

    Tack !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Först måste jag be om ursäkt för att jag inte svarade dig första gången, måste ha missat det totalt då jag alltid brukar svara på kommentarer...

      Följer man receptet så ska smeten bli ganska fast. Sen gör jag ganska stora och höga kickar och plattar INTE ut dom och då ska dom formas i ugnen och bli som på bilden. Så prova att göra de lite större, nästan som du tänker stora chokladbollar. Kanske inte blir riktigt lika många då. Jag kommer inte riktigt ihåg hur många jag fick ut då jag skrev av receptet som det stod, men kanske 16-18 st.

      Lycka till och hoppas det går bättre nu! Kram:)

      Radera
    2. Hej
      Tusen tack!! Dessa kakor är verkligen fantastiska och jag får inte nog av att göra dem om och om igen. Tack än en gång för ditt tips, nu ser kakorna ut precis som dina!!

      :) :)

      Radera
    3. Men så glad jag blir att få höra att kakorna nu äntligen blev så som du ville ha dom! Lycka till med även kommande bakprojekt:)

      Radera