onsdag 22 augusti 2012

Fryst jordgubbscheesecake

Förra torsdagen firade vi min bror som fyllde år. Vi åt surströmming och till efterrätt hade jag gjort denna supergoda cheesecake som är mer som en glasstårta. Receptet har jag hittat på Matplatsen. Detta är verkligen ett måste-testa-recept, så se till att ni sparar detta nu!

Fryst jordgubbscheesecake 

100 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 pkt singoalla cheesecake-kakor
ca 1 dl jordgubbssylt

Garnering:
färska bär

Mixa jordgubbarna som helst ska vara färska, men jag hade frysta tinade och det gick bra också. Vispa grädden fluffig i en bunke. Vispa ihop philadelphia, äggulor, socker,vanilj och salt i en annan bunke. Vänd sedan ner mixade jordgubbar och grädde. Krossa kakorna grovt. Varva smet, krossade kakor och ringlad sylt i en springform. Täck med folie och frys i minst 5 timmar. 

Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite och garnera med färska bär. Jag tog helt enkelt det jag hade i trädgården så då blev det mycket vinbär och väldigt lite och pyttepytte-små jordgubbar. Supersmarrig dessert är det verkligen!!!

2 kommentarer: