lördag 18 augusti 2012

Jordgubbsrutor i långpannan

Här kommer recept på de kakor som jag bakade när vi hade varit och plockat jordgubbar. Denna långpannekaka går jättebra att göra med vilka bär man vill och har tillgång till. Jag bytte ut en del av sockret till ljust muscovadosocker och kakan fick då en lätt kolaaktig smak. Vill man kan man ta bara vanligt socker. Kakan är jättegod vilket som!


Jordgubbsrutor i långpannan

200 g smör
2 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
4 ägg
ca 1 liter färska jordgubbar
(flagad mandel)

Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen lätt och rör ner de tillsammans med smöret i bunken. Rör ihop allt till en slät smet. Smeten blir ganska tjock så jag blev tvungen att ta lite hjälp av elvispen. Men det bästa är om man bara kan röra ihop den utan. Bre ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i. Skiva jordgubbarna och lägg ovanpå. Strö över mandelspån om så önskas och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. Pudra gärna lite florsocker över innan servering. Kakorna kan med fördel frysas.

4 kommentarer:

  1. Å snyggt det blev att baka dom i lånpanna! Ser smaskigt ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ååh...tack Marja! Kakorna blev riktigt goda, men upptäckte jag hade glömt skriva in mandelspån i receptet. Men nu finns de med och allt är som det ska:)

      Radera
  2. Svar
    1. Nej, i denna kakan ska det inte vara något bakpulver. Blir verkligen en jättegod kaka så testa gärna!

      Radera