onsdag 29 augusti 2012

Mandelkubbar

Nybakade mandelkubbar med ett glas kall mjölk är nog bland det godaste som finns! Detta är ett gammalt välbeprövat recept som gör kubbarna perfekta varje gång.

Mandelkubbar  ca 25 st

7 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk bakpulver
125 g smör
3 krm bittermandelarom
1 ägg
2 dl gräddfil

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och finfördela det i det torra så att det blir en smulig deg. Blanda gräddfil, ägg och bittermandel och häll det över smulorna. Arbeta snabbt ihop en deg. Detta görs enklast i en matberedare.


Forma degen till en rulle, platta till lite och skär lagom stora bitar. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 12-15 min.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad glad jag är att jag hittat din blogg. Så mycket goda recept och fina bilder. Maträtter till fest och vardag och med ingredienser som man oftast har hemma eller är lätta att hitta i affären. Känns som jag kommer låna många av dina recept! Tack! Hälsningar Susanne i Örebro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne! Va glad jag blir när jag läser din kommentar:) Det är sådana fina ord som gör bloggandet sååå himla roligt! Hoppas du hittar något som faller dig i smaken och återkom gärna när du testat något recept.

      Tills dess, ha det gott! Kram:)

      Radera