lördag 25 augusti 2012

Marinerad räksallad med avokado

Sol idag....? Ja, det verkar nästan så! Har planerat in en liten tripp till stugan för att plocka in vinbär och kanske hallon om vi hittar några vill säga...

Igår hade vi riktig fredagsmys med god plockmatsmiddag a´la skaldjur och ostbricka + tända ljus och film! Jag hade i alla fall gjort denna marinerade räksallad med avokado som ni bara måste testa! Såååå himla gott det blev! Servera det som en förrätt tillsammans med vitlöksbröd eller så här som en del i en plockmatsmiddag!

Marinerad räksallad med avokado  2-4 port

1 kg räkor med skal
2 msk sweet chili sås
2 msk olivolja
1 lime
½-1 vitlöksklyfta
½-1 röd chili
2 avokado

Skala räkorna. Blanda sweet chili och olja i en liten skål. Tvätta limen och riv skalet fint ner i skålen. Pressa ner saften från halva. Spara andra halvan till garnering. Riv eller pressa ner vitlök. Finhacka chili och rör ner. Häll blandningen över räkorna och vänd runt. Låt det gärna stå nån timme i kyl. Just innan servering tärnar man avokado och rör försiktigt ner. Garnera med limeklyftor. Servera med vitlöksbröd.

Ett gott vitlöksbröd gör man enkelt genom att dela ciabattabröd och ringla lite olivolja över. In i ugnen i 225 grader lite högre upp. Ta ut när de fått fin färg och gnid sedan ytan med en halv vitlöksklyfta.

Jag gjorde även denna goda kräftstjärtsröra som finns här på bloggen sen tidigare. Även denna är perfekt som förrätt. Servera då på toast tillsammans med salladsblad och skivad avokado, eller bara i en halverad avokado om man vill ha det riktigt enkelt! 

Receptet på röran hittar ni HÄR!

Heta kräftstjärtar i aioli och kex med goda ostar hade vi också. Riktigt gott var det och en (hel)del finns även kvar till idag, så det får väl bli lite lördagsmys då!




2 kommentarer:

  1. Salladen låter helt gudomlig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Jazmine, denna tycker jag verkligen du ska testa! Smakade verkligen gudomligt tillsammans med vitlöksbrödet:) Passar super som fredagsmysmat eller på en buffé tillsammans med annan plockmat.

      Radera