tisdag 26 januari 2021

Fläskpannkaka al'a lchf

Denna fläskpannkaka är faktiskt riktigt god och påminner mycket om "vanlig". Jag testade faktiskt att tärna upp den och steka dagen efter och det blev nästan ännu godare! Så himla bra med tanke på vårvinterns utflykter med skoter och matlagning ute över öppen eld. Längtar verkligen efter den tiden. Lingongrädde, det vill säga lättvispad grädde med lingon eller lingonsylt i passar superbra till det lite salta! 
FLÄSKPANNKAKA AL'A LCHF ca 6 port 
400 g tärnat bacon eller fläsk 
11/2 dl vispgrädde 
8 ägg 
250 g keso 
150 g riven ost mild gräddig sort tex gouda 

Lägg fläsket i en smord mindre långpanna ca 20×30 cm. Sätt in den i ugnen i 225 grader ca 10 min så det steks. Ta ut och strö över osten. Vispa ihop ägg, grädde och keso lätt bara och häll det över. Sätt in i ugnen igen i ca 20 min. Pannkakan ska få fin färg och bubbla upp lite likt en vanlig pannkaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar