KYCKLING I CAFÉ DE PARIS-SÅS  4 port 
Ca 700 g kycklinglårfile 
Salt och peppar 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 pkt skivad bacon 
Småtomater på kvist 
Såsen:
21/2 dl vispgrädde 
100 g philadelphiaost 
1 msk tomatpuré 
2 msk kycklingfond 
2 msk sweet chilisås less sugar 
1-2 msk tamarisoja eller japansk 
1-2 msk dijonsenap 
1 krm cayennepeppar 
Ca 2 tsk av vardera:
Paprikapulver 
Curry 
Torkad dragon 
Santa Maria franska örter 
Skär bacon i bitar och stek det först. Ta sen upp det ur pannan och stek kycklingen i baconfettet. Salta och peppra lite. Den behöver bara få färg och yta. Lägg över i en ugnsform. Hacka och stek sedan lök och vitlök och fördela över kycklingen. Koka ihop allt till såsen och smaka av och krydda efter eget tycke. Häll såsen över kycklingen och strö över bacon och lägg på tomaterna. Tillaga i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Servera med valfria tillbehör. Jag hade blomkålsris blandat med smörstekt svartkål som vart supergott! 
 
   
Ser gott ut men ska det verkligen vara 2 tsk av alla kryddorna??
SvaraRadera