lördag 30 januari 2021

Fläskfilégryta Alsace

Det finns ju många varianter av fläskfilégryta och här kommer ytterligare en. Denna är smaksatt med bland annat riven prästost. Sååå gott! Det funkar jättebra med annan ost också men gärna någon lagrad. Jag serverade med en god sallad. Blomkålsris skulle också vara jättegott till eller vanligt ris om man inte äter lchf eller ugnsrostade grönsaker! 
FLÄSKFILÉGRYTA ALSACE 4 port 
800 g fläskfilé
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
Smör till stekning 
Salt och peppar 
1 dl vitt vin 
2 msk kalvfond 
1 msk dijonsenap 
1 dl creme fraiche 
2 dl vispgrädde 
1 dl riven prästost 
Hackad persilja 

Putsa och skär köttet i skivor. Stek i smör och krydda med lite salt och peppar. Lägg över i en gryta. Hacka lök och vitlök och stek lite lätt utan att det får färg. Häll på vin, fond och dijonsenap och vispa runt ordentligt så alla smaker löser upp sig. Häll såsen över köttet. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt det småkoka under lock lite. Just innan servering rör ner osten och hackad persilja och rör om ordentligt så det blandar sig väl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar