onsdag 13 januari 2021

Köttfärsbiffar i gräddig pepparsås

Sååå goda köttfärsbiffar verkligen! Såsen blev supersmarrig med lite sting från pepparmix. Kålrotspommes till är riktigt gott,  men annars går det bra med vad man gillar till helt enkelt. 

För att göra kålrotspommes skär man kålrot i pommesliknande stavar. Blanda med olja och lägg ut på bakpappersklädd plåt. Tillaga i 225 grader tills dom fått lite färg och blivit lite krispiga. Blir dock inte lika krispiga som vanlig pommes, men supersmarriga ändå! Har man fritös kan man köra dom i den istället. 
KÖTTFÄRSBIFFAR I GRÄDDIG PEPPARSÅS  4port 

500 g köttfärs 
1 riven gul lök 
1 riven vitlöksklyfta 
1 ägg 
Ca 1/2 dl vispgrädde börja med lite mindre 
1 tsk salt 
1 tsk pepparmix 

3 dl vispgrädde 
1 dl creme fraiche 
Ca 50 g philadelphiaost 
1 msk oxfond 
2 tsk pepparmix 

Blanda ihop allt till biffarna. Forma 8 biffar och stek i smör. Ta upp och lägg dom på sidan. Rör ner allt till såsen i stekpannan och låt det småkoka ihop lite. Philadelphiaosten reder såsen så ta lite åt gången tills den är lagom i konsistensen. Lägg ner biffarna och låt allt bli varmt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar