onsdag 27 januari 2021

Saffranskaka, glutenfri och lchf

Supergod och lättbakad mjuk saffranskaka. Sååå god med en klick lättvispad grädde och gärna lite bär till. Kakan bakas med mandelmjöl så den är både glutenfri och lchf vänlig.
MJUK SAFFRANSKAKA LCHF 
150 g smält smör 
1 dl mandelmjöl 
1 dl pofiber 
2 tsk bakpulver 
1½ dl sukrinmelis 
1 påse saffran 
1 nypa salt 
3 ägg 
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke. Häll på smöret och knäck ner äggen. Blanda hastigt ihop en smet. Det funkar med en vanlig visp eller slev. Häll smeten i en bakpappersklädd avlång form. Grädda i 200 grader i ca 15-30 min beroende på hur man vill ha den. Mindre tid blir den mer kladdig och längre torrare som en vanlig kaka. Jag gräddade den lite längre för att få en mer vanlig mjuk kaka. Känn med sticka när den är lagom för din smak. Tänk på att den sätter sig lite när den kallnat i kylen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar