fredag 22 januari 2021

Små omelettplättar till förrätt

Det här var faktiskt 2020 år nyårsförrätt. Små omelettplättar toppade med creme fraiche, rödlök, räkor, rom och dill. Sååå himla gott och väldigt enkel förrätt som går bra att förbereda och göra till många. Man kan självklart toppa med annat också. Plättarna kan även lagas och serveras som en lunch med tex bacon och sallad till. Eller som en lyxig brunch med bär och grädde. 
OMELETTPLÄTTAR 8st 
3 ägg (stora)
2 msk vispgrädde 
Smör till stekning 

Vispa ihop ägg och grädde och grädda i smör i en plättlagg. Vänd efter halva tiden på samma sätt som vanliga plättar. Servera med valfria tillbehör. 

Som förrätt serverade jag 2 st per portion. Plättarna går bra att förbereda och sen bara värma på lite. Serveras helst lite ljumma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar