söndag 22 januari 2012

Tacopaj

Igår blev det tacopaj till middag. Alltid lika gott!!! 
 Tacopaj  4-6 port

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1-2 msk vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix
2 dl vatten
3 tomater
2 dl creme fraiche (lätt går bra)
2 msk majonäs
1-2 vitlöksklyftor
vitpeppar
riven ost
Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Går lättast i en matberedare. Tillsätt lite vatten åt gången tills degen går ihop. Tryck ut den i en pajform och ställ den gärna kallt ca 1 timme (har man bråttom kan man hoppa över det). Förgrädda skalet ca 10 min i 200 grader. Bryn färsen smulig tillsammans med hackad lök. Tillsätt kryddmixen och vatten. Låt allt puttra ihop. 
Fördela färsen i pajskalet. Hacka tomaterna och lägg de på.
Rör ihop creme fraiche, majonäs, riven/pressad vitlök och lite vitpeppar. Bre detta över tomaterna och strö sist på osten. Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Servera pajen med sallad och gärna tortillia dippsås (knorr) och några tortilliachips vid sidan om.

1 kommentar:

  1. Hej! Hittade dig när jag googlade efter tips när de gäller spenatsoppa o måste säga att din blogg ser jättemysig ut, massa god mat. Är själv sådan att jag hittar på nya recept så gott som dagligen, men tyvärr missar jag ofta att lägga ut de i min blogg. Men i alla fall, ta gärna en titt i den om du känner för det.

    SvaraRadera