tisdag 31 januari 2012

Pastasås med kyckling och skinka

Här kommer ett tips på god och enkel vardagsmat med pasta och kyckling. Såsen får en mycket god smak av pressad apelsin. Servera gärna med finrivna morötter och hackad apelsin.
 Pastasås med kyckling och skinka  4 port

2 kycklingfilèer
100 g kokt skinka
1 liten burk skivade champinjoner
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
pressad saft av 1 apelsin
salt, peppar
klippt persilja

Skär kycklingen i bitar och stek de lätt. Tillsätt finhackad skinka och champinjoner. Stek en stund till. Pudra över mjöl, rör om och tillsätt vatten, fond, grädde och apelsin. Låt såsen koka ihop lite. Smaka av med salt, peppar och persilja. Servera med nykokt pasta och sallad.

2 kommentarer:

  1. Kanongott! Det fick klart godkänt hos oss!
    tack för ett bra vardagsrecept!

    /Carina i Boden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina! Va kul att höra att ni gillade denna rätt. Alltid roligt med sådan positiv respons :)

      Radera