fredag 8 juni 2012

Ananassalsa

Här kommer ett tips på en riktigt god och fräsch ananassalsa som passar perfekt i stället för en sås till tex grillad kycklingfilé. Jag tycker absolut att man ska använda färsk ananas till denna. Smaken på färsk är heeeelt annorlunda än den på burk. Går inte att jämföra, den färska är ju tio miljoner gånger godare!

Ananassalsa  ca 4-6 port

1 färsk ananas
2-3 stjälkar salladslök
1 röd chili el ca 1 msk hackad fryst
1 msk flytande honung
½ lime
ca 4 msk rapsolja
hackad färsk mynta
salt

Skär ananasen i små bitar. (tänk på att mittstocken ska skäras bort) Skölj och skiva upp salladslöken tunt. Hacka chilin fint. Jag använde fryst färdighackad. Anpassa mängden efter egen smak! Blanda allt i en skål och tillsätt honung, pressad limesaft och olja. Finhacka myntan och rör ner + en gnutta salt. Täck över skålen och ställ i kylen minst 1 timme innan servering.

2 kommentarer:

  1. ååh även fast jag inte har smakat så älskar jag din ananassalsa redan! Får prova den nästa gång de står grillat på bordet :)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får du göra:) Tycker själv det är riktigt gott och fräscht med såna här salsor till grillat!

      Radera