tisdag 19 juni 2012

Drinktilltugg

En god drink kräver ett gott tilltugg, eller hur? Här kommer mitt recept på supergoda små bollar som är såååå otroligt goda och begärliga, man kan bara inte sluta äta dem. De är dessutom jätteenkla att göra och går frysa om det mot förmodan skulle bli några kvar. Receptet kan dubblas och anpassas efter hur många man är. Gillar man heta smaker kan jag rekommendera de chilifyllda oliverna. Annars tar man de vanliga. Gott vilket som!


Olivfyllda ostbollar  ca 25 st

100 g mjukt smör
2 dl finriven västerbottensost
2 dl vetemjöl
cayennepeppar
1 burk gröna oliver med chili eller pimentofyllning

Blanda mjöl ost och en gnutta cayennepeppar efter egen smak i en bunke (gärna matberedare) och finfördela smöret däri. Blanda allt till en deg. Ev kan lite vatten tillsättas. Låt oliverna rinna av väl. Ta en liten bit deg och platta ut i handen. Lägg på en oliv och vik över deg och forma till en boll.  Lägg över på en bakpappersklädd plåt och grädda i 225 grader i ca 10  min. Låt kallna och servera till en god drink!


4 kommentarer:

  1. Bra recept! Låter mycket gott och dessutom enkelt att göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är faktiskt ett kanonrecept! Riktigt riktigt goda. Testa :)

      Radera
  2. Det ska jag prova. Lät enkelt och gott! /åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det måste du! Perfekta nu till midsommardrinken:)

      Radera