söndagen den 17:e juni 2012

Grillspett X 3

Det blir mycket grillat nu på sommaren. Vi älskar nämligen att grilla och försöker variera det så mycket som möjligt. I går blev det grillspett till middag, bara grillspett. Inget nytt och inget revolutionerande men riktigt riktigt gott!  


Grillspett  3-4 port

Grillspett 1:
1 burk potatis
marinad

Grillspett 2:
½ paprika
½ gul lök
cocktailtomater
halloumiost

Grillspett 3:
1 pkt smakrik korv (3 st)
ca 600 g benfri karré
marinad

Grillmarinad:
4 msk rapsolja
1 msk soja
knappt 1 msk kalvfond
rivet skal av ½ citron
ca 1 msk citronsaft
ca 1 msk finhackad färsk timjan
ca 1 msk finhackad färsk rosmarin
1 tsk sambal oelek

Blanda ihop allt till marinaden. Skär köttet i kuber och lägg i en fryspåse. Häll över marinaden och blanda runt. Låt det marinera några timmar helst. Ta upp köttet och varva på spett tillsammans med korv. Marinaden som blir över sparas och används för att pensla på potatisen och ev lite på grönsakerna också. 
Spetten serverades med en fräsch sallad och vitlökssåsen som var kvar sen dagen innan. Riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar