tisdag 12 juni 2012

Kycklingfilé i apelsinsås

Igår testade vi en ny maträtt här hemma, nämligen kycklingfilé som steks och sedan puttrar färdigt i en god sås med smak av apelsin. Det blev faktiskt jättegott! Riktigt fräscht med apelsinsmaken. Rätten kan också bli en kycklinggryta om man skär kycklingen i större tärningar. Det här passar nog hur som helst lika bra som vardagsrätt som helgmat att bjuda "främmen" på. Try it!


Kycklingfilé i apelsinsås  4 port

4 portions-stora kycklingfiléer
salt, peppar
2 dl creme fraiche
2-3 msk mangochutney
1-2 msk flytande honung
½ msk kycklingfond
1-2 tsk soja
1 apelsin
1 lime

Stek kycklingfiléerna i en stor stekpanna eller traktörpanna med lock. Krydda med salt och peppar. Stek till de fått fin färg runtom, de behöver inte vara klara igenom. Ta upp de och rör ner creme fraiche, mangochutney, honung, fond och soja. Tvätta och finriv skalet från apelsinen och limen och spara det till senare. Pressa saften av båda ner i pannan. Låt det koka upp och lägg ner kycklingen. Lägg på lock och låt det puttra ihop ca 15 min. Smaka av såsen och strö på skal efter egen smak. Servera med ris.


2 kommentarer:

  1. Lagade detta igår. Otroligt gott! Hela familjen älskade det.

    SvaraRadera