söndag 24 juni 2012

Jordgubbstårta

Ingen midsommar utan en riktig jordgubbstårta! Det hör verkligen till tycker jag. Detta år blev det en riktig gräddtårta med massor av färska svenska jordgubbar. Såååå gott!


Jordgubbstårta

Tårtbotten:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. tillsätt vatten. Grädda i en välsmord form med löstagbar kant i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt den svalna lite men dela den i 3 delar medan den fortfarande är varm. Låt de svalna helt innan fyllningen ska på.
Jag använder alltid detta recept till tårtor. Bottnarna blir jättegoda och saftiga. Perfekta varje gång!

Fyllning + garnering:
5 dl grädde
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl hallonsylt
2 liter färska jordgubbar

Vispa grädden med socker och vanilj fluffigt. Skölj och rensa jordgubbarna. Börja med att spritsa en liten kant runt botten för att förhindra att annan fyllning trycks ut. Bre på hälften av sylten, ett litet lager grädde och täck med skivade jordgubbar. På med nästa botten och upprepa. Täck med sista botten och spackla tårtan med grädde runt hela. Tips! Stick in bitar av bakplåtspapper under tårtan så blir inte fatet kladdigt. Garnera med jordgubbar och spritsad grädde efter eget tycke och smak.
Riktigt god och saftig midsommartårta! 

Linda som bloggar på Kryddburken ordnar varje år en tårttävling i finaste midsommartårtan. Jag har skickat in en bild på min tårta så håll gärna ögonen öppna där och rösta. Har du också gjort en fin tårta och vill vara med och tävla så hittar du all information HÄR. Du har ända till på fredag på dig så det finns gott om tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar